Dirigent

Het maakt ons gelukkig dat we kunnen meedelen dat ook in het werkjaar 2021-2022 GUIDO BECKERS ons zal leiden.

We zijn Guido zeer dankbaar dat hij ons met zijn groot enthousiasme en muzikale kennis tot het beste niveau zal brengen waar heel Bocholt en omstreken trots op mag zijn!

Guido zal ons klaarstomen om het 50-jarig bestaan van het koor op een unieke wijze te vieren!

 

GUIDO BECKERS

Guido Beckers studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en volgde internationale cursussen bij o.a. Wilhelm Keller en Godela Orff aan het Mozarteum te Salzburg.

Hij was 40 jaar leraar aan de Stedelijke Academie voor Muziek van Maaseik (B) waar hij sinds de start in 1985 ook het Kinderkoor en het Jeugdkoor Cantitare leidde.

Hij dirigeerde jeugdkoren en instrumentale ensembles tijdens studieweken en concertreizen in binnen- en buitenland, o.a. in Frankrijk (Melun, Fontainbleau), Duitsland (Berlijn, Munchen, Wedemark), Engeland (Lake District), Zwitserland (Interlaken, Grindelwald), Denemarken (Kopenhagen, Slagelse, Holsted), Tsjechië (Praag, Rakovnik), Estland (Tallinn, Pärnu) …

Hij werd door Kiwanis “Maaseik van Eyck” gekroond als laureaat van de eerste cultuurprijs van deze stad. In datzelfde jaar behaalde hij met het kinderkoor een eerste prijs op de Nausikaa-wedstrijd te Brussel.

Met koor en instrumentaal ensemble behaalde hij meerdere “Eerste Prijzen” en “Cum Laude’s” op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt.

In 1985 legde hij de eerste contacten die leidden tot het ontstaan van het Gemengd Koor Laete Cantamus.

Met Meisjeskoor Artemis, allen leerlingen van de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik, werd gewerkt aan een zeer gevarieerd programma met veel aandacht voor koormuziek van eigen bodem. Buiten de vele optredens in eigen land concerteerden zij ook in Nederland, Zwitserland, Tsjechië en tijdens Europa Cantat Junior 2008 in Nevers (FR) en 2011 in Pärnu (EE). In 2010 behaalde Artemis een Eerste Prijs op het prestigieuze Internationale Koorfestival voor de Jeugd te Neerpelt. Zij werden uitgenodigd voor kerstconcerten in Praag en Rakovnik (CZ) in 2012, voor het Koorfestival te Worcester (UK) in 2013 en voor een concertreeks in China in 2015.

Gerealiseerde koorprojecten: ‘Israel in Egypt’, ‘Messiah’ en de ‘Coronation Anthems’ van G.F. Handel; ‘Motetten’ en ‘Cantates’ van D. Buxtehude en J.S. Bach; de ‘Johannespassie’ van J.S. Bach; ‘Requiem’ van J. Rutter en van W.A. Mozart; Van Opera tot Musical.